Anyone Read German? Germany's Oldest Brewery Found In Bonn

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evildrakey

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<H3 class=entry-header>Germany's Oldest Brewery Found in Bonn</H3>Article in the Bonn Rundschau about the discovery of a late second/early third century AD brewery in Bonn - at Adenauerallee 206. Around 200 amphorae pieces have been found. This makes it Germany's oldest brewery.

Premiere in der Geschichte der Archologie in Bonn: Bei der Ausgrabung zweier Handwerkerhuser aus rmischer Zeit entdeckten Archologen unter der Leitung von Dr. Jennifer Morscheiser an der heutigen Adenauerallee 206 zwei gut erhaltene Keller. Im Hinterhof eines Hauses befand sich eine so genannte Darre, in der Getreide oder Obst getrocknet werden konnte. Diese Darre und die Scherben von etwa 200 Flachboden-Amphoren lassen die Vermutung zu, dass hier Ende des 2. und Anfang des 3. Jahrhunderts Malz hergestellt und nicht nur Bier gebraut, sondern auch ausgeschenkt wurde. Der zweite Keller gehrte offenbar zu einem metallverarbeitenden Betrieb.

 
<H3 class=entry-header>Germany's Oldest Brewery Found in Bonn</H3>Article in the Bonn Rundschau about the discovery of a late second/early third century AD brewery in Bonn - at Adenauerallee 206. Around 200 amphorae pieces have been found. This makes it Germany's oldest brewery.

Premiere in der Geschichte der Archologie in Bonn: Bei der Ausgrabung zweier Handwerkerhuser aus rmischer Zeit entdeckten Archologen unter der Leitung von Dr. Jennifer Morscheiser an der heutigen Adenauerallee 206 zwei gut erhaltene Keller. Im Hinterhof eines Hauses befand sich eine so genannte Darre, in der Getreide oder Obst getrocknet werden konnte. Diese Darre und die Scherben von etwa 200 Flachboden-Amphoren lassen die Vermutung zu, dass hier Ende des 2. und Anfang des 3. Jahrhunderts Malz hergestellt und nicht nur Bier gebraut, sondern auch ausgeschenkt wurde. Der zweite Keller gehrte offenbar zu einem metallverarbeitenden Betrieb.



http://translate.google.com/#auto/en/Premi...enden%20Betrieb.
 


Didn't think about that - normally Google Translate makes a hash of what I'm trying to translate... But thats usually because I'm playing Eve Online and I've been called a ****** because I've violenced their expensive spaceship...

Although more info on the kiln would be great... I've been doing some research lately on Corn (any grain) Drying Kilns of the Orkney Islands - made out of slate and had a series of baffles to transfer the heat but not the flavour of the peat smoke as the malt is drying... I'm thinking of starting some experiments to see what a small percentage of peat smoked malt would do to the flavour of beers... Aiming for a mild 'medieval' peat taste rather than a full-on peat Rauchbeer...
 
I have travelled around Bavaria a fair bit, I found this site 20 minutes by local bus from the center of Regensburg. I took a few photos but it is easier to just send the link.
http://www.germanbeerinstitute.com/Destina...Regensburg.html


The recipe that I have from Bamberg for Rauchbier contains only 27% beech smoke malt. Maybe as an idea, you could try just adding some malt smoked in a fish type smoker?
 

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