Quantcast

Another Stc 1000 Problem

Aussie Home Brewer

Help Support Aussie Home Brewer:

mjadeb1984

Well-Known Member
Joined
23/11/11
Messages
132
Reaction score
9
hi all

i have searched this and no help found.


i just connected up my STC 1000 that i have wired up in a nce little box, But it is not out putting 240V at the cooling terminals. ive tested its got 240 coming in and with my multimeter over the cooling terminals the cooling light flashing (indicating compressor delay) when the light goes solid i should expect 240 to be out putting at the cooling terminals. i can still here the relay energising, but no power is comin out.
is this a common problem? am i doing something wrong? or is it just stuffed?



Cheers

Mic
 

Aydos

Well-Known Member
Joined
22/9/11
Messages
486
Reaction score
77
Can you post a pic of your wiring?
 

mjadeb1984

Well-Known Member
Joined
23/11/11
Messages
132
Reaction score
9
will do in a minute, also there is no power outputing in heating mode either.
 

Aydos

Well-Known Member
Joined
22/9/11
Messages
486
Reaction score
77
Just post a pic of it and ill see how different it is to mine.
 

mjadeb1984

Well-Known Member
Joined
23/11/11
Messages
132
Reaction score
9
as you can see the STC is out of the box at the mo as i was testing a few things, cause im a sparkie ive probably gone over the top with the wiring using terminal strip and all. but the facts as its getting 240 to the power in terminals but nothing coming out the cooling ones. all these readings wer taken at the STC not the terminal strip ive installed.

 

glenwal

aus Bier hergestellt
Joined
8/12/10
Messages
812
Reaction score
29
The heating and cooling terminals are relay contacts, not power outputs


You need to connect the relay inline with the active of the corresponding outputs.
 

shmang

Well-Known Member
Joined
10/11/11
Messages
76
Reaction score
11

mjadeb1984

Well-Known Member
Joined
23/11/11
Messages
132
Reaction score
9
ahhh of course, damn it i just assumed it was switching 240. ill be back cheers glen.
 

Yob

Hop to it
Joined
14/11/09
Messages
15,036
Reaction score
6,410
Location
Ringwood, Melbourne
i have searched this and no help found
Awesome... Another thread on STC 1000's... I call bullshit on your search... there is a thousand wiring diagrams in numerous threads...

why the hell would you start "another" thread.. all this does is make finding info that 1 bit harder.

post related questions in related topics..

just in case... use this search button

Capture.JPG

and if you did you would have found These Results

<_<
 

mjadeb1984

Well-Known Member
Joined
23/11/11
Messages
132
Reaction score
9
woah. i apologize for not searching corectly. but as i found out i was under the impression i had wired it corectly so was not looking for the thousands of wiring diagrams you pointed out for me. i thought i had a fault within the unit. but as some of the very helpful other members here pointed out i have now solved my problem. so many thanks to Nick JD, shmang and glen w and yob again im sorry to have raised you blood pressure so much you felt you had to vent.

Cheers

Mic
 

mjadeb1984

Well-Known Member
Joined
23/11/11
Messages
132
Reaction score
9
No worries. Looking back on it now, I am a sparky you think I would have checked the wiring. But maybe with experience comes stubbornness.
 

Markbeer

Well-Known Member
Joined
21/4/11
Messages
1,029
Reaction score
324
I have read a fair few of these threads and it seems the sparkies seem to get it wrong more often than not as they feel they don't need to read the diagram.

No worries. Looking back on it now, I am a sparky you think I would have checked the wiring. But maybe with experience comes stubbornness.
 

yum beer

Not in the house, you've got a shed..
Joined
12/3/11
Messages
2,239
Reaction score
422
as you can see the STC is out of the box at the mo as i was testing a few things, cause im a sparkie ive probably gone over the top with the wiring using terminal strip and all. but the facts as its getting 240 to the power in terminals but nothing coming out the cooling ones. all these readings wer taken at the STC not the terminal strip ive installed.

Thank **** I didn't ask a sparky for help with my controller, Im sure there's less wiring in a 707.....
 

yum beer

Not in the house, you've got a shed..
Joined
12/3/11
Messages
2,239
Reaction score
422
Should I have searched for 'smart arse responses to the sparkies over engineering' before I posted a reply.
 

Nick JD

Blah Blah Blah
Joined
4/11/08
Messages
7,322
Reaction score
453
If the STC was powered by a battery all you'd need to do is expose the live (brown) wire in your extension cord, cut it in half and pop it into terminals 7 and 8.
 

Aydos

Well-Known Member
Joined
22/9/11
Messages
486
Reaction score
77
Sorry for not getting bavk to earlier mate but it seems like your questions have been answered.
 

djar007

Well-Known Member
Joined
19/12/12
Messages
1,400
Reaction score
416
Location
Deer Park Victoria.
I check in daily just to read the stc 1000 threads. It seems like a drug and all the regulars cant resist on clicking a new stc 1000 thread. When they dont get the high they were looking for they pounce on an unsuspecting victim and give him some hard love. Makes for a very entertaining evening. Cheers
 

jaypes

It is, a nice!
Joined
18/10/12
Messages
834
Reaction score
188
Aside from the dramas pretty neat job
 

Latest posts

Top