Jump to content



Photo

Log in woes.


28 replies to this topic

#1 spog

spog

    The Odd Drop Brewery

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,338 posts
  • Joined 10-April 04
  • Location:Port Lincoln

Posted 16 October 2016 - 07:37 PM

Evening all, I've got log in troubles and need help.
Now when it comes to computers etc and I am always here on my IPad I'm as dumb as dogs shit with technology.
So my prob is this,I had on my screen the AHB logo/site,I touched that and would be onsite no worries but over the past week or so I've had to sign in each time= user name + password and it's getting tedious.
Any help,suggestions and ,or has anyone else experienced the same problem it's driving me nuts ( well more than I usually am).
Please keep replies really simple and no tech geek speak coz it'll only confuse me more 🙂.
Cheers..spog...

#2 manticle

manticle

    Standing up for the Aussie Bottler

  • Moderators
  • 24,936 posts
  • Joined 27-September 08
  • Location:Glenorchy, TAS

Posted 16 October 2016 - 07:59 PM

When you log in you enter username and password.

There is a box just beneath the password box that says 'remember me' (not recommended for public computers).'

Click on that and make sure a tick appears before clicking 'sign in'.

If you've done that and it doesn't work, let me know and I'll report to admin to look into.

#3 Danscraftbeer

Danscraftbeer

    Beer God

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,442 posts
  • Joined 01-April 15
  • Location:Melbourne SE

Posted 16 October 2016 - 09:35 PM

Not being too techo. Have you changed any settings of your own? Like days to save history etc.

I don't like to load up on history kept on everything you click on so I set to delete after 2 days.

Therefore if I don't check in to AHB for 2 days I need to log in again.



#4 mofox1

mofox1

    Wubba lubba dub dub!

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,886 posts
  • Joined 15-March 14

Posted 17 October 2016 - 08:06 AM

Dunno ipads, but make sure it isn't doing a "private browsing" or "incognito" type thing. This could prevent the logins from being saved.

#5 spog

spog

    The Odd Drop Brewery

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,338 posts
  • Joined 10-April 04
  • Location:Port Lincoln

Posted 29 October 2016 - 07:20 PM

I'm still having to log in by giving my user name and password every time even though the remember me box is ticked.
I use my iPad for AHB and had an icon on the screen that I simply touched and I'm in,over the last 4 to maybe 6 weeks it's all turned to shit.
Manticle has contacted me and notified Admin but going back through my downloads and thinking about what I've done I'm of the firm opinion that my woes started when i " subscribed" to an overseas site....no not porn but an American woodworking site ( porn,wood...boom tish) ,fark me the shit Emails that pile up are truly staggering! ,honesty and willing to learn seems to add to nought.( vaginas). I've basically been head down bum up unsubscribing from spam,shit and replying with fuckn you,get fucked and fuck off,yeah won't get me anywhere but it makes me feel better.
So lesson learnt from me,and the question is this....
If I quit AHB then " reapply" will my history still be accessible,I don't give a fug about post counts etc,if I can't access my history I'll soldier on,but honestly having to do the full hoo haa each time is becoming seriously annoying.
Shit I'll change my name by deed poll if necessary but I'm not quitting this site till hell freezes over..
Ideas,suggestions..........
Bugga , forgot to dip me lid to Manticle and Admin. Onya.

#6 Admin

Admin

    Spends weekends antiquing

  • Admin
  • 1,136 posts
  • Joined 03-May 13

Posted 01 November 2016 - 12:30 PM

I have just loaded the app on my iPad so I can check this and see if it is something I can make happen to me so I can try to fix it.

 

First question, do you have the latest version of the ios software running? or has this change in your logging in changed since an upgrade of s/w on your iPad?

 

 

ETA:   I have shut down the app, and come back to it and not have to reload.    I'll try again after a bit or in my morning so I can work thru this with you.



#7 Nullnvoid

Nullnvoid

    Beer God

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 802 posts
  • Joined 26-December 13

Posted 01 November 2016 - 12:33 PM

I have just loaded the app on my iPad so I can check this and see if it is something I can make happen to me so I can try to fix it.

First question, do you have the latest version of the ios software running? or has this change in your logging in changed since an upgrade of s/w on your iPad?


ETA: I have shut down the app, and come back to it and not have to reload. I'll try again after a bit or in my morning so I can work thru this with you.


Can you have a look and try and fix the notifications while you are there.

They stopped working months ago :(

#8 Admin

Admin

    Spends weekends antiquing

  • Admin
  • 1,136 posts
  • Joined 03-May 13

Posted 01 November 2016 - 12:43 PM

When you say they stopped months ago.  Did anything different happen on the forum at that time?   And are you on iPad, Apple, android or windows computer?

 

I'm checking into notifications, but knowing what you're using to access the forum will help.



#9 Nullnvoid

Nullnvoid

    Beer God

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 802 posts
  • Joined 26-December 13

Posted 01 November 2016 - 12:51 PM

This is using the AHB app for iPhone and also iPad.  Push notifications are turned on and nothing comes through.

 

It's probably not worked for a good 6 months.  I do not recall anything happening at the time.  There wasn't a iOS upgrade and do not believe there was an AHB app upgrade either.

 

I don't think I'm the only one it's affecting.

 

Cheers for looking into it. 



#10 Admin

Admin

    Spends weekends antiquing

  • Admin
  • 1,136 posts
  • Joined 03-May 13

Posted 01 November 2016 - 12:53 PM

I'm looking into a maintenance I can run and have asked tech guy to check the mail server as there may be a bottle neck there.

 

Thanks for the information you gave, it will help figure out the issue.

 

 

Anyone on android, or windows having this issue?



#11 Nullnvoid

Nullnvoid

    Beer God

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 802 posts
  • Joined 26-December 13

Posted 01 November 2016 - 12:54 PM

Thanks.

 

Am not sure if they are having issues.  I do not associate with those types of people ;)



#12 Admin

Admin

    Spends weekends antiquing

  • Admin
  • 1,136 posts
  • Joined 03-May 13

Posted 01 November 2016 - 12:56 PM

Thanks.

 

Am not sure if they are having issues.  I do not associate with those types of people ;)

 

 

Selective? are we?    :D



#13 Nullnvoid

Nullnvoid

    Beer God

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 802 posts
  • Joined 26-December 13

Posted 01 November 2016 - 12:57 PM

It's probably why I don't have many friends :) hahahah

 

It would appear I also like to hijack threads with my own issues!



#14 Admin

Admin

    Spends weekends antiquing

  • Admin
  • 1,136 posts
  • Joined 03-May 13

Posted 01 November 2016 - 01:03 PM

Easier for me to find the issues. This is on iPad after opening app after being shut down.

#15 spog

spog

    The Odd Drop Brewery

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,338 posts
  • Joined 10-April 04
  • Location:Port Lincoln

Posted 01 November 2016 - 04:00 PM

I have just loaded the app on my iPad so I can check this and see if it is something I can make happen to me so I can try to fix it.
 
First question, do you have the latest version of the ios software running? or has this change in your logging in changed since an upgrade of s/w on your iPad?
 
 
ETA:   I have shut down the app, and come back to it and not have to reload.    I'll try again after a bit or in my morning so I can work thru this with you.


Running the latest version or iOS, no
Log in hasn't changed as no upgrade has been done,I use the iPad app for AHB as I have for quite awhile.
The AHB app on the screen is only partially showing and has "sign in" under it,I think I'll take my iPad to the local mob for a look see.
Cheers.

#16 Admin

Admin

    Spends weekends antiquing

  • Admin
  • 1,136 posts
  • Joined 03-May 13

Posted 02 November 2016 - 04:02 AM

Before you take the iPad in, uninstall the app and then reinstall. Many times that will fix your log in issue.

#17 Nullnvoid

Nullnvoid

    Beer God

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 802 posts
  • Joined 26-December 13

Posted 02 November 2016 - 07:33 AM

Glad the double posts even happen to Admin :)



#18 spog

spog

    The Odd Drop Brewery

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,338 posts
  • Joined 10-April 04
  • Location:Port Lincoln

Posted 02 November 2016 - 08:55 PM

After several attempts of trying to reinstall after uninstalling the app I'm back in,but holy shit it's way different and I mean waaay different from what I had.
Everything is now in the LHS column and I have to search each area to find what I'm after .
No sponser logos across the top, no latest threads on the screen,no pm box ,nothing.
Hmmm. I'll retry again tommorow.

#19 spog

spog

    The Odd Drop Brewery

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,338 posts
  • Joined 10-April 04
  • Location:Port Lincoln

Posted 02 November 2016 - 08:57 PM

Screen shot.ImageUploadedByAussie Home Brewer1478084233.237413.jpg

#20 Admin

Admin

    Spends weekends antiquing

  • Admin
  • 1,136 posts
  • Joined 03-May 13

Posted 03 November 2016 - 05:22 AM

I've attached a photo of my iPad with this thread on it, and I have no side bar.   Maybe there is something in your settings to get that effect.   And my app has only been installed for about a week at this time.

 

 

 

Attached Thumbnails

  • 20161102_141637.jpg




Reply to this topic